Marjon Groeneveld

“Goed luisteren, goed kijken en nog eens doorvragen”

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in verschillende managementfuncties.

Ik heb ervaren dat de nadruk ligt op problemen en de zwaktes van mensen in organisaties, waardoor veel energie verloren gaat en de resultaten uiteindelijk teleurstellend zijn. Ook kijkt men vaak naar individuen of een team, los van de rest van de organisatie, alsof er geen samenhang bestaat. Vanuit oprechte belangstelling voor hoe mensen hun kracht en inspiratie bundelen en vormgeven in het leven en in het werk, richt ik mij inmiddels geruime tijd met veel plezier op de professionele ontwikkeling van mensen en organisaties.

Dat vraagt om goed luisteren, goed kijken en nog eens doorvragen. En dat is mijn expertise. Of het nu gaat over een knelpunt in de aansturing waar een tijdelijke oplossing voor moet komen, of een nieuwe stap in de loopbaan; ik ga graag in gesprek over terugkerende dilemma’s of vastgelopen patronen in het werk.

Op zoek gaan naar wat je nodig hebt om een functie goed uit te oefenen. Op zoek gaan naar balans in je leven. Wat belemmert, wat gaat goed, hoe zijn overlevingsstrategieën en verdedigingsmechanismen tot stand gekomen, in hoeverre zijn deze nog effectief en welke alternatieven bestaan er. Herkennen, erkennen en doorvoelen van deze patronen zijn de eerste stappen op weg naar daadwerkelijke gedragsverandering.

Ik begeleid mensen om meer te vertrouwen op eigen gevoelens, verlangens en inzichten en dit te vertalen in effectiever gedrag. Ik zal jou het gevoel geven dat je bijzonder bent en helpen om op een positieve manier naar jezelf te kijken.

Marjon.

Psycholoog, coach, trainer en loopbaancoach.