Talent in beeld

Beter functioneren en profileren

Door de vele veranderingen in organisaties ( bezuinigingen, reorganisaties en fusies) worden werknemers tegenwoordig toenemend geconfronteerd met hun persoonlijk functioneren op de werkvloer. Focussen op je sterkte en zwakte aanbod is dan ook voor velen waardevol. Talent in beeld voorziet in deze behoefte.

Het traject geeft zicht op zijn/haar talenten, drijfveren en mogelijke belemmeringen. Het bewustwordingsproces draagt bij aan het beter functioneren in de huidige baan of het goed kunnen profileren op de arbeidsmarkt.

Het programma bestaat uit:

5 gesprekken van 1,5 uur, het in kaart brengen van talenten en indien gewenst het oefenen van een sollicitatiegesprek.

De volgende vragen komen aan bod: wat drijft mij, doe ik wat bij mij past, zit ik op de juiste plaats, waar liggen mijn leerdoelen, welke arbeidsbranche past bij mij en is mijn CV op orde?

Het Talent in Beeld traject is tweeledig te gebruiken:

– het draagt bij aan beter functioneren en positioneren in de huidige werkomgeving

– het biedt de mogelijkheid om zich goed en gericht te kunnen profileren op de arbeidsmarkt

In een vrijblijvend intakegesprek kunnen uiteenlopende mogelijkheden besproken worden en wordt een voorstel op maat gemaakt.[/one_half_last]